Cvjetne boje i mirisi najviše doprinose stvaranju proljetnog ugođaja koji se počinje buditi početkom ožujka. Prozračne, razigrane i cvjetne note, samo su dio onoga što zapovijeda proljetna sezona, a bilo da ste godinama vjerni jednom parfemu ili imate nekoliko favorita, proljetna sezona sa sobom donosi brojne parfeme čije će mirisne note savršeno prenijeti duh proljeća. U nastavku donosimo parfeme koji će vas osvojiti tijekom proljetnih mjeseci.

1. Chanel Chance

Prvi na listi se našao Chanelov Chance koji u prijevodu doslovno znači sreća. Najkraći opis ovoga parfema bio bi cvjetni parfem veselog karaktera, a zahvaljujući ružičastom biberu, limunu i ananasu u visokim notama te zumbulu, jasminu i irisu u srcu mirisa, ovaj će parfem savršeno pristajati uz nadolazeće tople proljetne i ljetne dane.

2. Gucci Bloom

Neobična cvjetna kompozicija s potpisom Alberta Morillasa, smjestila se na drugo mjesto mirisa proljeća. Prirodna tuberoza, jasmin te Rangoon Creeper, koji se u ovome parfemu prvi puta pojavio u svijetu parfema, donose svježinu te bogate mirise cvijeća u cvatu. Poseban šarm Gucci Bloom parfemu donosi i porculanska bočica u vintage ružičastoj ukrašena jednostavnom naljepnicom.

3. My Burberry Blush

Sljedeća proljetna mirisna inspiracija se krije u parfemu britanske modne kućeBurberry koju su za nastanak ovoga parfema inspirirale prve jutarnje zrake sunca nad londonskim cvjetnim vrtovima. S jasminom i glicinijem u bazi, ružom, zelenom jabukom te geraniumom u srcu i limunom i narom u gornjim notama, ovaj će parfem biti savršen za svaku ženu koja je moderna, voli modu i stil te se želi osjećati prirodno svaki dan.

4. Cartier Baiser Volé Fraîche

Nova verzija kultnog parfema Baiser Volé, lansirana je na ljeto 2015., a sa sobom donosi dugoročan trag. Prirodna ljepota, ženstvenost i elegancija, ono su na što se želi staviti naglasak Cartier Baiser Volé Fraîche parfemom , a ljiljan koji je simbol ženstvenosti je ovim parfemom predstavljen od svježine lista, preko praha tučka sve do cvjetnih latica.

5. La Rosa Collistar

Posljednjim na redu, moći će se usrećiti muški i ženski rod s obzirom na to da je ovaj orijentalni cvjetni parfem namijenjen za oba spola. Kraljica cvijeća ruža, koja je vladarica jednog od najljepših proljetnih mjeseci, poslužila je kao inspiracija za nastanak ovog parfema, a uz nju se u srednjim i baznim notama još nalaze i đurđica, magnolija te bijeli mošus. Parfemska voda Collistar Prestige Collection La Rosa je namijenjena svima koji vole luksuz i znaju ocijeniti prvoklasne sastojke i nesvakidašnji sastav mirisa.