Proljetno čišćenje nije kompletno ako u njega ne uključimo i čišćenje ormara koje će teći brže, temeljitije i jednostavnije uz nekoliko koraka koje ne biste trebali preskakati. Osim što ćete si osigurati dodatan prostor u ormaru, riješit ćete se odjeće koju već godinama čuvate za prilike koje se zapravo nikada neće dogoditi. Uz naše male savjete krenite od početka i dovedite svoj ormar u savršeno stanje, a kupnju novih proljetnih komada možete obaviti na Odjeća.hr modnoj tražilici koja je savršeno mjesto za kupnju odjeće, obuće i svih modnih dodataka na jednome središnjem mjestu.

1. Prvo napravite kaos

Za početak morate napraviti "kaos" i svu odjeću izvaditi iz ormara kako biste mogli krenuti s grupiranjem u kategorije. Prvo odvojite odjeću koju planirate još nositi od one koju niste nosili već mjesecima i odvojite takvu odjeću u vreće ili kutije kako biste se lakše odvojili od takve odjeće. Nakon prvog grupiranja slijedi drugo, kada odjeću morate rasporediti u određene kategorije, primjerice odjeću za posao, izlaske ili onu za oko kuće.

2. Obratite pažnju na preglednost ormara

Kod proljetnog čišćenja ormara naglasak treba biti na preglednosti kako bi sam proces odijevanja išao brže i kako bi sve uvijek imali dostupno i vidljivo. Uložite u vješalice i sortirajte odjeću prema boji, dužini rukava ili sezoni.

3. Riješite se svega što vam smeta i što ne nosite

Svatko od nas u ormaru ima komad odjeće koja je rezultat impulzivne kupnje i koja samo zauzima mjesto u ormaru, a još je nova tako da nam je žao reciklirati. Za takve komade, idealno je rješenje prodaja, razmjena ili poklanjanje. Jednako možete učiniti i s nošenom odjećom koja je u dobrom i očuvanom stanju.

4. Modni dodaci ne smiju biti preskočeni

Baš kao i odjeća, obuća i torbice moraju s vremena na vrijeme biti organizirani ili uklonjeni iz ormara. Prebacite sve torbice na posebnu policu kako bi ih sve uvijek imali na oku, a obuću možete organizirati u kutije ili u poseban ormar.

5. Odmah isplanirajte buduće kupnje

Kada jednom napravite kvalitetno proljetno čišćenje ormara, moći čete vidjeti čega najviše imate u ormaru, što najmanje nosite, ali i kojih vam komada možda nedostaje. Prije svake kupnje dobro razmislite što vam zapravo treba i radije uložite u nešto kvalitetno što ćete nositi još nekoliko sezona.