Proljeće je jedno od najvarljivijih razdoblja u godini i oscilacije u temperaturama i vremenu su najuočljivije u odnosu na sva druga godišnja doba. Iako su temperature narasle u odnosu na razdoblje od prije samo nekoliko tjedana, i dalje je potrebno imati savršenu jaknu koja će istovremeno poslužiti kao zaštita u ovom prijelaznom razdoblju te biti trendi modni komad uz kojeg ćemo se istaknuti. Koji su modeli jakni najpoželjniji za žene i muškarce u proljetnim mjesecima te na što obratiti pažnju kako bi bili u korak s trendovima saznajte u nastavku, a cjelokupnu ponudu muških i ženskih jakni s velikog broja webshopova možete potražiti na Odjeca.hr modnoj tražilici.

1. Baloner

Iako je ovaj najpopularniji modni klasik danas rezerviran uglavnom za žene, njegova prva namjena je bila zaštita britanskih časnika od vjetra i kiše još davne 1914. Ova sezona po pitanju balonera donosi nekoliko značajnih promjena. Umjetna koža ili traper te veliki džepovi, puf rukavi i pastelne ili žarke boje, zamijenit će stroge linije i dvoredno kopčanje na koje smo svih ovih godina navikli. Bez obzira na sve promjene, baloner i dalje ostaje jedan od najpoželjnijih proljetnih jakni zbog doze elegancije koju donosi svakoj kombinaciji te jednostavnosti i praktičnosti. Ogrnut preko lepršave proljetne haljine ili kombiniran uz običnu bijelu majicu i traperice, baloner je komad koji će sa sobom uvijek donijeti dašak francuskog chica.

2. Vjetrovka

Model koji nešto češće zastupljen kod muškaraca, uglavnom je odabir za aktivnosti u prirodi ili dnevne izlaske do grada. Za proljetne dane odaberite vjetrovku u nekoj neutralnoj nijansi koja neće uključivati crnu jer su takve tamne nijanse uglavnom prikladnije za zimu. Uz vjetrovku možete vrlo jednostavno graditi "slojeve" kako bi se u svakom trenutku mogli brzo prilagoditi vanjskim uvjetima i osjećati se najugodnije.

3. Kožna jakna

Model koji je podjednako zastupljen kod oba spola i koji će osim u proljeće izvrsno poslužiti i u jesen, svakako je kožna jakna. Kožna jakna uglavnom uz sebe nosi buntovnički ton, a ove sezone su svi kožni komadi obojeni u razne nijanse među kojima dominiraju plava, zelena i ružičasta. Osim boje, ova će sezona donijeti i promjene u kroju, tako da će ovoga proljeća proljetne kombinacije pokrivati kožni shacket koji se najjednostavnije može opisati kao spoj između jakne i košulje.

4. Traper jakna

Uvijek svevremenska i jednostavna, traper jakna je idealan proljetni komad koji će jednako dobro pristajati i ženskim i muškim casual modnim kombinacijama. Ako želite zamijeniti svoju staru traper jaknu, ove sezone obratite pažnju na isprane te oversized modele koji će u svaku kombinaciju unijeti svježinu. Dodatan plus na stranu traper jakne je to da će jednako dobro izgledati u sportskim kao i u damskim izdanjima.