Moda je tu za svakoga bez obzira na konfekcijski broj. Jedina stvar na koju je potrebno obratiti pažnju je odabir pravih komada s obzirom na ono što želimo naglasiti ili eventualno sakriti. Uz samo nekoliko trikova, moguće je izvući maksimum iz svake modne kombinacije, neovisno o konfekcijskom broju.

1. Ne bojte se uzoraka

Iako možda mislimo kako uzorci vizualno šire, to ne mora biti uvijek točno. Potrebno je samo odabrati pravi uzorak u kojem ćemo se pronaći i koji će odgovarati našem tijelu. Posebno kada se radi o odjeći za posebne prilike, uzorak može biti ono što će upotpuniti kombinaciju, a cvjetni i animal print bit će odličan izbor neovisno o građi tijela.

2. Prilagodbe kod krojačice

Iako je svakoj ženi potreban dobar krojač, odjeća koja savršeno pristaje vašem obliku tijela posebno je bitna kod plus size žena. Krojačica koja dobro poznaje vaš oblik tijela te najmanje dorade kao što su sužavanje ili skraćivanje mogu napraviti bitnu razliku između dobrog i lošeg outfita.

3. Tajice ne nosite kao hlače

Ovo je pravilo kojeg bi se zapravo trebale držati sve žene, neovisno o tjelesnoj građi, uz iznimku za slučajeve kada se radi o bavljenju nekom tjelesnom aktivnošću. Iako su mišljenja okotajica podijeljena, naš je savjet kako bi tajice ipak trebale ostati ispod druge odjeće.

4. Usko da, ali preusko ne

Iako se često misli kako punije žene trebaju nositi isključivo široku odjeću, naše je mišljenje suprotno. Naglašavanje oblina uskom odjećom s naborima, odličan je trik kako istaknuti ženstvenost. Ipak, potrebno je pripaziti kako uska odjeća ne bi bila preuska za vas što će samo doprinijeti kontraefektu pa ukoliko primijetite da vam se ispod odjeće naziru linije donjeg rublja, odlučite se za jednu veličinu više.

5. Odlučite se za posebno donje rublje

Investicija u dobro donje rublje, posebno je bitna kada se radi o plus size veličinama. Dobar steznjak koji će zagladiti i zategnuti trbuh i kukove, bit će odličan pomagač u isticanju oblika pješčanog sata. Ništa manju vrijednost nemaju niti grudnjaci odgovarajuće veličine ili push up hulahupke.