Iako se o ukusima ne raspravlja, često se upravo modni ukusi dovode u središte rasprave. Dobar stil i modni ukus se mogu s vremenom naučiti, a vrlo jednostavan korak koji možete učiniti je izbjegavanje pogrešaka koje se mogu najčešće vidjeti, a koje brzo i jednostavno možete ispraviti. U nastavku donosimo 5 najčešćih modnih grešaka čije ispravljanje može značiti potpuni modni preokret za vaš stil.

1. Previše nakita u outfitu

Modni dodaci se nikako ne smiju zanemarivati, ali isto tako treba imati i granicu. Naušnice, ogrlica, narukvica i prsten istovremeno nisu najbolji modni potez koji možete učiniti. Umjesto toga, odaberite samo dio. Uz narukvicu kombinirajte naušnice, a uz ogrlicu prsten ili kombinirajte nešto po svome ukusu, ali s mjerom.

2. Tajice u svakoj kombinaciji

Iako su tajice jedan od najpopularnijih komada za sport, nije ih poželjno kombinirati u svakoj modnoj kombinaciji.Primjerice, tajice kombinirane na kratku majicu ili top mogu izgledati pomalo vulgarno i neukusno, bez obzira na to koliko lijepe bile. Ako se već odlučite za tajice, kombinirajte ih uz tunike ili kraće haljine tijekom hladnijih mjeseci.

3. Odabir pogrešnog materijala

Odabir materijala prilagodite sezoni kako bi se osjećali što ugodnije i kako vas odjeća ne bi sputavala. Sintetika je uglavnom pogrešan odabir za svaku sezonu, ali i priliku jer ćete se uz takve umjetne materijale prekomjerno znojiti, a koža može reagirati peckanjem ili osipom.

4. Neodgovarajuća veličina odjeće

Ovo je možda i najbitnije pravilo. Uvijek vodite računa o tome da odjeća pristaje vašem obliku tijela jer ako je nešto moderno ne mora nužno značiti i da svima dobro pristaje. Najčešće će preuska ili preširoka odjeća samo dodatno naglasiti sve nepravilnosti, dok će ona koja vama odgovara naglasiti atribute.

5. Loš ili pretjeran odabir boja

Kada birate boje odjeće, svoju put i ono što pristaje vama stavite ispred trendova. Ovisno o toplom ili hladnom podtonu kože, odgovarat će vamrazličite nijanse određenih boja. Također, ako se odlučite na šarenu modnu kombinaciju, bitno je ne pretjerati s kombinacijom boja. Zadržite se na maksimalno tri različite boje jer sve više od toga može imati samo pogrešan završni dojam.