Iako je modni svijet češće priklonjen visokim ženama, niske žene nikako ne smiju ostati po strani jer u modi ne postoje granice. Čak što više, niske djevojke često prolaze bolje kada su u pitanju komadi na sniženju i lako ulaze u dječje konfekcijske brojeve koji se prodaju po nižim cijenama. U nastavku donosimo savjete uz koje ćete izgledati besprijekorno u svakom komadu koji odjenete.

1. Hlače visokog struka

Hlače s visokim strukom su najjači saveznik niskih žena. Osim što će vam istaknuti struk i tako vas vizualno izdužiti, hlače visokog struka su savršen odabir u svakoj situaciji. Ipak izbjegavajte hlače sa širokim nogavicama te umjesto njih odaberite mom fit model koji se sužava kod gležnjeva.

2. Dugi kaput

Preko zime birajte maksi kapute, a preko ljeta maksi kimono. Osim što takvi komadi uvijek izgledaju elegantno i chic, uz njih ćete dobiti i nekoliko dodatnih centimetara. Uvijek je dobar potez naglašavanje struka, tako da se možete poigrati s remenom ili nekakvom maramom tijekom ljetnih mjeseci.

3. Uska suknja

Dovoljno seksi da istakne figuru i naglasi obline, a opet dovoljno elegantna da bude pristojan odabir za poslovne prilike. Odabir uskog modela suknje će vam donijeti nekoliko centimetara više, barem vizualno, a potrebno je samo pripaziti na to da suknja nije preduga niti prekratka te da nema duboke izreze.

4. Cipele u špic

Svaki outfit izgleda posebno uz cipele koje idu u špic, koje će dodatno izdužiti figuru. Visinu pete možete odabrati prema vlastitom ukusu, ali i mala blok peta će činiti dovoljno veliku razliku. Kombinirajte boju cipela uz boju ostatka kombinacije ili se poigrajte color-blockingom.

5. Okomite pruge

Već je svakome poznato pravilo koje kaže da okomite pruge izdužuju figuru, dok one horizontalne vizualno proširuju. Okomiti uzorci su odabir uz kojeg nema greške kod niskih djevojaka. Birajte uske pruge te općenito manje uočljive uzorke koji mogu izgledati neprirodno uz vašu sitnu građu.