Želite li uvijek privlačiti pažnju svojim modnim kombinacijama, ali ne odudarati previše iz okoline? Ako želite biti spremni za apsolutno svaku situaciju, bitno je znati neka osnovna modna pravila kako bi izbjegli neke od najčešćih modnih grešaka. U nastavku donosimo modne savjete koje možete iskoristiti u svakoj situaciji.

1. Ne podcjenjujte jednostavne komade

Iako nas puno češće vuku komadi poput majice sa šljokicama, suknje s volanima ili bluze s neobičnim printom, imajte na umu kako jednostavne komade možete nositi na puno više načina. Jednostavne linije i manje uočljivi detalji se puno lakše transformiraju iz dnevnih u večernje kombinacije i to samo uz pomoć visoke pete.

2. Izaberite materijal za sebe

Nikako ne zanemarujte materijal kada kupujete neki novi komad odjeće. Osim što treba voditi brigu o udobnosti, treba paziti i na težinu i pokretljivost samoga materijala. Dok bi se uz prekruti materijal mogle izbrisati sve linije tijela, pretanak materijal će naglasiti sve, možda čak i ono što želite sakriti.

3. Nemojte pretjerivati s detaljima

Iako su statement detalji uvijek poželjni za upotpunjavanje modne kombinacije, treba paziti da se ne pretjera. Uz upadljivu odjeću birajte manje upadljive modne dodatke, a posebno budite odmjereni kada je nakit u pitanju. Komad s kojim uvijek možete podići modnu kombinaciju bez straha da ćete pretjerati su sunčane naočale.

4. Pronađite svoju pravu nijansu

Boja nije toliko bitna koliko sama nijansa,odnosno njezina toplina koju trebate prilagoditi boji svojih očiju, kose te tona kože. Nemojte općenito pretjerivati s kombiniranjem boja, a dugo vrijedi pravilo kako u jednoj modnoj kombinaciji ne bi trebalo biti više od tri različite boje.

5. Modu prilagodite svome tijelu, a ne obrnuto

Uvijek vodite računa o svojim proporcijama i prilagođavajte modu njima. Čak i ako vam određeni modni komadi dobro stoje, a ne znate ih iskombinirati s ostatkom vaše garderobe, nećete biti zadovoljni s krajnjim rezultatom. Dobar početak je kombinacija dugih komada s kratkima te uskih sa širokima kako bi ravnoteža bila očuvana.