Osim vjenčanja, proljeće je rezervirano i za sakrament Svete potvrde. Jedna od najvećih nedoumica među krizmanicima, kumovima, roditeljima i uzvanicima je što odjenuti na taj poseban dan, a osim lijepog outfita, bitno je biti i primjereno odjenut. U nastavku donosimo modnu inspiraciju za krizmanicu, kumu, mamu i gošću, a svoj outfit možete pronaći ili upotpuniti na Odjeća.hr modnoj tražilici koja objedinjuje ponudu svih online web trgovina odjećom, obućom, torbama, parfemima, naočalama, nakitom i modnim dodacima na jednom središnjem mjestu.

1. Inspiracija za krizmanicu

Kada su krizmanice u pitanju, treba biti oprezan oko određenih stvari. S obzirom na to da se radi o sakramentu u crkvi, treba paziti da su ramena, prsa te leđa pokriveni i da dužina haljine seže barem malo ispod koljena. Model haljine koji zadovoljava sve te kriterije je midi haljina, a izvrstan će odabir biti romantičan, čipkasti model u nježnoj pastelnoj nijansi. Uz takav model haljine birajte decentne modne dodatke koji će se savršeno uklopiti u ovakvu kombinaciju. Osim haljine, možete odabrati i odijelo, a uz njega vrijede sva ostala modna pravila kao i kod midi haljine.

2. Inspiracija za kumu

Druga po važnosti osoba, odmah nakon krizmanika, su i kume za koje vrijede jednaka modna pravila za odijevanje u crkvi. Efektan, ali istovremeno i svečan odabir za baš svaku kumu je kombinezon jednostavnog kroja uz kojeg se možete poigrati s modnim dodacima koji mogu biti i statement te neobični.

3. Inspiracija za mamu

Kako za krizmanike, ovaj dan ima veliku važnost i za njihove roditelje. Mame mogu dati mašti na volju i odlučiti se za kombinaciju gornjih i donjih dijelova outfita, a mame također mogu odabrati i svečano odijelo u nježnoj, pastelnoj nijansi ili kombinirati hlače s visokim strukom uz svečanu košulju ili bluzu.

4. Inspiracija za gošću

Kada su gosti u pitanju, postoji znatno veća sloboda u odnosu na krizmanice, kume ili mame, posebno ako se radi o gošćama koje dolaze samo na ručak ili večeru. Ako ne idete na Misu, tada sva gore navedena pravila za vas ne vrijede i možete odabrati nešto kraće i otvorenije. Izvrstan će odabir biti wrap haljina zanimljivog uzorka koju možete upotpuniti i neobičnim modnim dodacima.