Sada kada su konačno mjere samoizolacije gotove, možemo službeno reći kako je nova modna sezona počela. Modni trendovi su zadani još početkom godine i njih se držimo, a komade u koje vrijedi uložiti novac te koji će se uklapati u zadane trendove i služiti vam još nekoliko sezona donosimo u nastavku.

1. Bijelo odijelo

Osim što je apsolutni modni hit, bijelo odijelo je komad u koji definitivno vrijedi uložiti novac ove sezone. Sve poslovne i svečanije prilike će biti rezervirane za ovaj komad bez konkurencije, a modni dodaci vam u ovom slučaju ostaju za igranje. Tijekom proljetnih mjeseci, idealna kombinacija uz bijelo odijelo će biti elegantne salonke ili cipele na ravnu petu, dok će kroz ljetne mjesece bolji izbor biti natikače ili sandale.

2. Kratke hlačice s visokim strukom

Revije velikih modnih kuća su donijele osvježenje za prve proljetne dane na slobodi. Kratke hlače od satena ili krepa, bit će idealne za tople dane kao kombinacija uz svečane svilene bluze te poluotvorene cipele što će u konačnici donijeti poseban chic dojam.

3. XXL torbe

Iako su nas nekoliko posljednjih sezona svugdje pratili mini te čak i mikro modeli torbica, ovo proljeće nosi potpuni zaokret po tome pitanju. Meka i glatka koža ili jednostavna tkanina, bit će sasvim dovoljni kako bi se zadovoljio novi trend luksuznog minimalizma. Jedini detalj koji će krasiti oversized modele torbi, bit će veliki čvor čija je jedina uloga estetski dojam.

4. Remen od špaga

Velike modne kuće poput Diora i Valentina su za ovu sezonu predstavili naizgled rustikalan modni dodatak koji dobro kombiniran može biti komad koji će upotpuniti svaku modnu kombinaciju. Ako želite iz ovog komada izvući maksimum, savjet modnih stručnjaka je da remen bude što duži i da se više puta omota oko struka.

5. Statement maxi haljina

Proljetna i ljetna sezona ne mogu proći bez lepršavih i raskošnih haljina, a ove sezone dominiraju maxi i statement komadi. Deblji pamuk ili saten u jednobojnim ili šarenim opcijama, bit će najbolji odabir ovoga proljeća. Ako želite u potpunosti uživati u statement modi, birajte modele u nekoliko razina, s volanima te sa zanimljivim printevima.