Postoji ono nešto što francuski stil čini primamljivim i klasikom unatoč novim modnim trendovima koji se javljaju iz sezone u sezonu. Osim što vam za francuski stil neće biti potrebno brdo nove odjeće, uz modu na pariški način ćete uvijek izgledati njegovano i trendi bez puno truda. Kako bi uvijek izgledali chic i dotjerano poput prave Francuskinje, potrebno vam je tek nekoliko komada uz koje ćete ovu jesen provesti maksimalno dotjerani. U nastavku doznajte o kojim je komadima riječ, a sve komade možete potražiti na Odjeća.hr modnoj tražilici koja objedinjuje ponudu svih webshopova na jednom središnjem mjestu.

1. Baloner

Osim što je baloner općenito jedan od omiljenih jesenskih komada, on spada u komade koje bi i svaka modno osviještena Parižanka odabrala za svoj ormar tijekom jeseni. Francuski stil je karakterističan po neutralnim nijansama koje se mogu kombinirati uz sve pa tako i jesenski dugi baloner najbolje izgleda u bež, tamno plavoj ili sivoj boji.

2. Sako

Dobro krojen i kvalitetan sako je jedan od glavnih koraka koje morate zadovoljiti ako želite jesen u pariškom stilu. Dobar sako možete nositi uz basic model majice, kao kombinaciju uz traperice ili čak preko jednostavne slip haljine za neke svečanije prilike. Osim što uz dobar sako uvijek izgledate elegantno i dotjerano, dobro krojen sako možete, uz prilagodbu modnih dodataka, nositi u dnevnim i u večernjim izlascima.

3. Majica ili pletivo s prugicama

Ovaj jednostavan, a efektan komad je poznat i omiljen svakoj Francuskinji još s početka dvadesetog stoljeća kada ga je modnome svijetu predstavila Coco Chanel. Majica na crno-bijele prugice je jedno od glavnih obilježja francuskog chic-a, a ne postoji bolje razdoblje za kombinaciju udobnog pletiva s crno-bijelim prugicama uz traperice i gležnjače od hladnih jesenskih dana.

4. Dolčevita

Dolčevita je još jedan od neizostavnih komada koji svaka Francuskinja ima u svome ormaru kada stigne jesen. Kao i kod svega ostalog, minimalizam i ovdje igra glavnu ulogu tako da su jednobojni modeli u nekoj neutralnoj nijansi idealan komad koji možete nositi ove jeseni ispod dugog balonera i u kombinaciji s crnom beretkom, ravno krojenim trapericama i loafericama.

5. Kardigan

Ako želite udoban i topal komad uz koji ćete ujedno biti i trendi cijele jeseni i zime, onda svakako uložite u kardigan od nekog kvalitetnog materijala. Francuskinje obožavaju nositi kardigan preko obične bijele majice ili preko nekog jednostavnog svilenog komada, a ako želite kardigan koji će vam trajati godinama, birajte kašmir ili merino vunu.