Iako posljednjih nekoliko sezona vlada oversized trend, svi s vremena na vrijeme volimo naglasiti figuru, a posebno struk. Figura pješčanog sata se smatra jednom od najženstvenijih, a za savršenu figuru pješčanog sata je neizbježno naglasiti struk- barem vizualno. Iako put do željene figure može biti težak, odjeća i modni dodaci mogu biti prečica koja će proporcije barem vizualno približiti našim željama. U nastavku donosimo trikove uz koje će vaš struk izgledati tanje, a vaša figura slična figuri kakvu je imala slavna Marilyn Monroe. Sve komade uz koje možete naglasiti struk potražite na Odjeća.hr modnoj tražilici koja objedinjuje ponudu svih online web trgovina odjećom, obućom, torbama, parfemima, naočalama, nakitom i modnim dodacima na jednom središnjem mjestu.

1. Hlače s visokim strukom

Hlače s visokim strukom su jedan od najlakših načina kako vizualno možete stanjiti vaš struk. Bitno je da vam hlače savršeno pristaju i da ne budu preuske niti prevelike u struku jer će se tada sav efekt visokog struka izgubiti. Ovisno o tome što više volite, možete odabrati skinny ili palazzo model, bitno je samo da vam struk odgovara.

2. Remen

Remen je modni dodatak broj jedan za naglašavanje struka i kreiranje figure pješčanog sata. Iako se može činiti kako širina remena ne igra nikakvu ulogu, radije odaberite remen srednje debljine jer bi širi remen mogao dodatno proširiti naš struk. Remen možete iskoristiti preko oversized košulje, haljine ili sakoa.

3. Gola ramena

Ako otkrijete ramena i privučete pažnju na gornji dio tijela, struk automatski postaje vizualno tanji. Možete birati između haljine ili bodija na jedno rame ili bez naramenica i tako naglasiti ramena i dekolte uz efektan look.

4. Oversized košulja

Moguće je naglasiti struk i uz držanje uz oversized komade, a za to je idealna predimenzionirana košulja koja se može nositi i kao haljina. Neovisno o tome na što se odlučili, poigrajte se oversized košuljom i dodajte joj remen, svežite ju u čvor ili ju ugurajte u hlače s visokim strukom.