Pronaći zimsku jaknu koja je istovremeno praktična i moderna, pravi je izazov. Mnogo je čimbenika koji će u konačnici utjecati na vašu udobnost tijekom najhladnijih dana. Pronalazak savršene zimske jakne bit će puno lakši ako na početku odredite što vam je stvarno potrebno. Morate imati na umu da se ne smijete voditi samo izgledom ili cijenom . Lijepa ili jeftina zimska jakna neće uvijek biti funkcionalna, pa treba pažljivo analizirati svaki model kako bi u konačnici bili što zadovoljniji. Na što obratiti pozornost pri kupnji zimske jakne? Saznajte više u našim provjerenim savjetima.

1. Odabir punjenja kod ženskih zimskih jakni

Prvi korak u pronalaženju savršene zimske jakne je saznati kakvu podstavu ima. Možete naići na dvije vrste: prirodna i sintetička punjenja. Prirodno punjenje zimske jakne, odnosno pačje ili guščje perje, savršeno će poslužiti za najhladnije dane u godini te savršeno štite čak i od ekstremnih minusa i osigurava optimalnu temperaturu tijela. Međutim, morate uzeti u obzir da ćete za tako udobnu izolaciju od hladnoće morati platiti viši iznos. Jeftinija alternativa prirodnom punjenju je sintetičko paperje od poliesterskih vlakana. Jakna s takvom izolacijom ne zagrijava se odmah, ali kada počne povećavati temperaturu, dat će dovoljno topline za oštrije uvjete. Bit će izvrsna opcija za osobe koje pate od alergija i za ljude koji traže zimsku jaknu koja pruža zaštitu od vlage.

DreiMaster Maritim Lagana parka bež, 644,14 kn

MARIKOO Zimska jakna 'Loveleen' maslinasta, 905,00 kn

2. Vanjski materijali kod ženskih zimskih jakni

Dobro je ako prirodno punjenje zimske jakne dolazi u kombinaciji s visokokvalitetnim vanjskim materijalom. Promjenjivi i vrlo hiroviti uvjeti zimi tjeraju nas da pronađemo odjevni predmet koji nije samo izdržljiv, već i vodootporan. To se posebno odnosi na jakne s prirodnim paperjem koje brzo upijaju vlagu, postaju teške i dugo se suše. Dakle, kakvu zimsku jaknu odabrati? Ovdje se javlja dilema, jer najbolje parametre vodonepropusnosti imaju poliester ili poliamid, koji ujedno otežavaju prozračnost tijela i mogu izazvati pojačano znojenje. Zlatna sredina bit će zimske jakne čiji je vanjski materijal mješavina poliestera ili poliamida s pamukom.

DreiMaster Klassik Zimska jakna crna, 703,16 kn

MICHAEL Michael Kors Pernate jakne ECO CHEETAH RVSBL PUFF MICHAEL Michael Kors, 2194,40 kn

3. Odaberite model ženske zimske jakne prema svojoj građi tijela

Kada kupujete zimsku jaknu, obratite pozornost ne samo na moderne stilove, već prije svega na one koji savršeno pristaju vašoj figuri. Isplati se otići u kupovinu u debelom džemperu koji često nosite, kako biste procijenili hoće li jakna biti preuska i sputavati vaše pokrete. Odaberite kroj koji će vam pružiti maksimalnu udobnost i slobodu. Hoćete li odabrati dugu ili kratku jaknu, ovisi o vašim preferencijama i karakteristikama vaše figure. Primjerice, oblik tijela kruške izgleda sjajno u malo dužim gornjim komadima odjeće, a pješčani sat će izgledati sjajno u kratkim jaknama.

Emporio Armani EA7 Pernate jakne MOUNTAIN W ECO Emporio Armani EA7, 1874,40 kn

Only Pernate jakne ONLSYDNEY Only, 376,00 kn

4. Kvaliteta kao najbitniji kriterij kod odabira ženske zimske jakne

Prije kupnje zimske jakne provjerite je li kvalitetna. Često nedostaci nisu vidljivi na prvi pogled, pa je vrijedi pobliže pogledati modele koji nas zanimaju. Ako preskočite ovaj korak, vaša zimska jakna možda neće trajati niti do kraja sezone, a surovi vremenski uvjeti brzo će otkriti nedostatke. Dakle, na što obratiti pozornost pri kupnji zimske jakne? Opušteni konci, neprecizno ušiveni džepovi, rupa na tkanini ispod koje izlazi punjenje trebali bi biti znak upozorenja. Želite li biti sigurni da ćete kupiti kvalitetnu zimsku jaknu, provjerite tehnologije koje pojedini proizvođač koristi, prelistajte internet i vodite računa o renomeu brenda na tržištu.

[])(https://odjeca.hr/persona-by-marina-rinaldi-persona-by-marina-rinaldi-pernata-jakna-parigi-1494059-crna-regular-fit__OktfJOl6Rz)

Persona by Marina Rinaldi Pernata jakna Parigi 1494059 Crna Regular Fit, 2253,00 kn

DKNY Pernata jakna DL1MUF63 Smeđa Regular Fit, 1864,00 kn