Šal svakako spada u obaveznu opremu kada krenu hladnije temperature. Iako možete jedan šal ili maramu imati nekoliko godina, to ne znači kako to mora biti monotono i uvijek na jednak način. Koji su to načini na koje možete osvježiti svoja zimska izdanja i biti u korak s najnovijim trendovima možete doznati u nastavku. Ako želite ove ideje isprobati s nekim novim šalom ili maramom, svakako posjetite modnu tražilicu Odjeća.hr koja objedinjuje ponudu svih online web trgovina odjećom, obućom, torbama, parfemima, naočalama, nakitom i modnim dodacima na jednom središnjem mjestu.

1. Klasika

Dobra stara klasika uvijek pali i ni ove zime nećete pogriješiti ako vaš omiljeni šal jednostavno omotate oko vrata i krajeve pustite da padaju kako žele. Posebno dobro će, na ovaj način vezani, izgledati glomazniji modeli šalova koji su sve popularniji iz sezone u sezonu.

2. Bez vezanja

Jednako efektno i trendi će izgledati i šalovi i marame koje možete nositi bez vezanja, jednostavno stavljene oko vrata te preko kaputa. Ako imate maramu s nekim lijepim i neobičnim uzorkom, možete ju složiti malo širje kako bi uzorak došao do izražaja. Jednostavne i neutralne modele šalova možete dodatno ukrasiti nekim statement brošem, što će vašu kombinaciju svakako podići na jednu višu razinu.

3. Šal kao pončo

Za ovaj trendi pothvat ćete trebati široki model šala kako bi se mogli njime ogrnuti i remen, ovisno o vašem odabiru. Dužu stranu vašeg šala prebacite preko sebe i struk naglasite remenom kojeg možete kombinirati uz ostale modne dodatke.

4. Šal prebačen preko jednog ramena

S obzirom na popularnost i jednostavnost ove ideje, ovaj način vezanja definitivno ulazi u klasike. Kada ste u minusu s vremenom, najjednostavniji, a ujedno i najefektniji način je ova varijacija klasičnog nošenja šala, kod koje će jedan kraj šala ostati prebačen preko jednog ramena.

5. Pulover umjesto šala

Pulover umjesto šala je izvrsna kombinacija za toplije zimske dane koje ćete provesti u debljem sakou ili kraćem kaputu. Ovakve će kombinacije izgledati vrlo elegantno i profinjeno, a pulover možete svezati s prednje ili stražnje strane. Ako do sada niste kombinirali pulover kao šal, naš je savjet da boja pulovera bude u istoj boji kao i boja sakoa, uz tek nekoliko nijansi razlike.