20-ih godina prošlog stoljeća se pojavljuje novi modni dodatak koji naglo stječe svoju popularnost i postaje simbol francuskog chica. Tijekom godina, trend je uvijek opstajao – malo jače ili slabije zastupljen, ali je uvijek bio tu. Ove godine se pak vratio u svom punom sjaju i to u svom najbogatijem izdanju do sada. Naravno, riječ je o bezvremenskim – beretkama. Kakvi modeli se nose, na koji način i kako uklopiti beretku u vaše outfite, provjerite u nastavku...

Ovaj modni trend je nešto na što nitko ne može ostati ravnodušan – od današnjih Instagram fashionistica i blogerica pa sve do nekih velikih imena kao npr. Brigitte Bardot, Marilyn Monroe ili pak princeze Diane koje su posebno voljele nositi ovaj modni dodatak. Pitate se - u čemu je fora?

Za početak, beretku ćete odlično moći kombinirati uz gotovo sve modne komade te ćete u trenu svoj outfit pretvoriti u nešto sasvim novo i drugačije. Bilo da u svoj styling želite unijeti malo chica ili pak dašak otmjenost, sve što ćete trebati je jedna (ne)obična beretka. Čak će najobičnija majica i traperice uz nju poprimiti onu urbanu chic notu s kojom ćete zasigurno biti primijećene na ulicama.

Još jedna velika prednost beretki je i ta što pristaje svakom obliku lica jer se može nositi na puno različitih načina kako biste najbolje istaknuli vaše atribute. Možete ju nositi povučenu naprijed, u stranu ili pak preko cijele glave. Jedino pravilo je da vam mora biti ugodno i udobno i spremne ste za ulicu.

Uz to što su lijepe i praktične, malo koji modni dodatak i odjevni predmet se može pohvaliti tim posebnim francuskim casual chicom kao ove simpatične kapice i iz tog razloga sada već skoro cijelo stoljeće nosi epitet modnog evergreen-a kojem rijetko tko može odoljeti, pa čak i najveća moda imena današnjice (Dior, Gucci, Armani) na čijim smo revijama ove godine mogli primijetiti kako beretke vode jednu od glavnih uloga. Većina high street trgovina je također prepoznala ponovnu „beretka opsesiju“ u zraku te su i oni napunili svoje police širokim spektrom izdanja ovog modnog dodatka.

Tako na primjer možete pronaći vunene beretke, kožne, baršunaste, pletene, s vezenim motivima (cvjetni motivi su jako zgodni), broševima i ostalim ukrasima ili pak u trendy bojama poput millenium roze ili divne burgundije. Ukratko, dokle god je beretka – sve prolazi.

Zato znate što nam je svima činiti narednih par mjeseci - beretke na glavu (jer ipak kapa glavu čuva) i pokažimo zimi naše opasno chick zube!