Već desetljećima jedan od omiljenih modnih dodataka, marama je savršen komad za upotpunjavanje svake modne kombinacije. Ne postoji bolje vrijeme za ubacivanje marame u svaki outfit od nadolazećih proljetnih dana kada je svaku moguću kombinaciju poželjno obojati nekom veselom i živom nijansom. U nastavku možete pronaći inspiraciju kako maramu ubaciti u svoju modnu svakodnevicu i zavladati modnom scenom.

1. Marama kao ukras u kosi

Jedan od najjednostavnijih, a najefektnijih načina za upgrade outfita, svakako je ukrašavanje kose maramom. Bilo to jednostavno uplitanje marame u pletenicu, vezanje marame oko konjskog repa ili punđe, efekt će uvijek biti jednako jak, a vi ćete dobiti dozu francuske elegancije i chica bez puno truda. Kao dodatne ideje možete iskoristiti vezanje marame kao rajfa ili skrivanje loše frizure vezanjem marame na stari holivudski način koji će izgledati savršeno uz neki retro oblik naočala.

2. Kombinacija marame i remena

Dugačka marama u kombinaciji sremenom može poslužiti kao savršen alat kojim ćete naglasiti vaš struk. Kod neutralnih outfita odaberite marame u bojama koje će razbiti monotoniju, a dobar je potez uvijek i color-blocking. Stvar je jednostavna, dugačku maramu prebacite preko vrata, a remen stavite preko marame kako bi naglasili struk. Umjesto marame, ovdje može odlično poslužiti i šal zanimljivog dizajna.

3. Marama kao narukvica

Svilena marama zanimljivog dizajna i manjih dimenzija može odlično poslužiti kao ukras na ruci, odnosno zamjena zanarukvicu. Dodatna doza šarma i nota ženstvenosti su vam zagarantirani ako se odlučite za ovakvu kombinaciju, a taj će vam trik najbolje poslužiti za instant podizanje najjednostavnijih modnih kombinacija.

4. Marama oko vrata

Jedan od najpopularnijih načina vezanja marame je upravo vezanje oko vrata. Must have svake modno osviještene Francuskinje, moguće je vezati oko vrata na nekoliko načina. Tanje marame možete jednostavno nekoliko puta omotati oko vrata te zavezati u čvor ili mašnu, a vrlo je jednostavno, a istovremeno efektno i preklapanje marame u trokut i vezanje čvora sa stražnje strane vrata.

5. Marama kao ukras na torbi

Još jedan u nizu stilistički trik, ukrašavanje je torbe maramom. Da budemo precizni, marama se može vezati oko ručke torbe u mašnu ili čvor, a jednako je efektno i umatanje cijele ručke maramom. Ovdje su najbolji odabir veseli i šareni printevi, a posebno se dobro uklapaju s torbama načinjenim od prirodnih materijala.