Ljeto je i službeno tu i sada je pravi trenutak za hvatanje inspiracije i modnih trendova koji će obilježiti nadolazeće ljetne dane. Kroz detalje koji su se provukli na haljinama, predstavljeni su neki od glavnih trendova koji će vrijediti za čitavu modu, a jedno je sigurno- ovoga ljeta ništa ne prolazi bez "wow" efekta. U nastavku donosimo najbolje trendove za ljetne haljine u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled.

1. Resice su opet inn

Resice inače češće viđamo kao ukras na modnim dodacima, ali ovoga ljeta resice postaju glavni dodatak na haljinama. Osim što ćete uz ovakve trendi haljine oživjeti lude dvadesete i sedamdesete, s resicama vam je u svakoj prilici zajamčen efektan i chic izgled.

2. Opušteno izdanje male crne haljine

Uz malu crnu haljinu nikako ne možete pogriješiti, a ovo ljeto će donijeti malu, ali efektnu i ležerniju promjenu. Birajte malu crnu haljinu od prozračnog i lepršavog materijala, a ovoga su ljeta pravi hit i smock modeli haljina koji će savršeno izgledati u crnom izdanju.

3. Nabori i falte

Ova sezona odbacuje sve ozbiljno i stegnuto, a to dokazuje sljedeći trend koji je zahvatio ljetne haljine- falte i nabori. Falte i nabori mogu biti "klasični", ali svakako u obzir dolaze i oni horizontalno i dijagonalno složeni. Kao kombinacija uz nabore ili falte, savršeno će pristajati sve nijanse i svi uzorci te nema kombinacije uz koju možete pogriješiti.

4. Ljeto u šljokicama

Šljokice nisu dodatak koji prolazi samo u vrijeme novogodišnjih praznika. Ljeto oduvijek dozvoljava korak više. Ako tražite efektnu haljinu za ljetnu svadbu ili večernji izlazak, isprobajte mini model sa šljokicama u kojem nećete proći neopaženo.

5. Haljine bez ramena

Bilo da više preferirate mini, midi ili maksi modele, ovoga ljeta birajte modele bez ramena. Uz modele s otvorenim gornjim dijelom, savršeno će pristajati lepršavi materijali koji će takvoj kombinaciji dati poseban, romantičan štih. Kada su boje u pitanju, ovoga ljeta možete biti hrabri i s intenzivnim bojama koje će savršeno pristajati uz preplanulu put.